Naslovna > Vijesti > Model visokih performansi

Predstavljen Mercedes – Benz GLA 45 AMG

Model visokih performansi

Ovaj model je usvojio nešto agresivniji stilski pristup, a putnička kabina urađena je u sportskom maniru...

Mercedes – Benz je na internetu objavio fotografije svog modela AMG visokih performansi  modela GLA i to nekoliko dana pred zvanični debi na sajmu u Detoritu, koji počinje ovog mjeseca. Ovaj automobil je već viđen kao koncept u Los Angelesu prošle godine u novembru mjesecu.

 

Riječ je o modelu koji usvaja nešto agresiviniji pristup u pogledu stila sa nešto snažnijim branicima, jakim bočnim dodacima, te većim aluminijumskim točkovima. Sa zadnje strane karakterišu ga četiri izduvne cijevi. Što se pogona ovog modela tiče, njega će činiti 2.0 litarski turobpunjeni benzinski motor, koji je pozajmljen od modela A45 AMG i CLA 45 AMG. Zahvaljujući ovom motoru, ovaj model raspolaže snagom od 360 KS te 450 Nm obrtnog omenta, koji se prenosi na sva četiri točka preko sedmostepene AMG Speedshift DCT transmisije.

 

Sva ova snaga i ovaj prenos omogućavaju ovom modelu da do 100 km/h iz mjesta ubrza za 4.8 sekundi, dok je maksimalna brzina ograniečena na 250 km/h elektronski. Prema fabričkim podacima, potrošnja goriva iznosi 7,5 L/100 km.

 

Ovaj crossover posjeduje još mnogo toga, između ostalog AMG sportsko oslanjanje sa kočionim sistemom visokih performansi, a tu je i mnoštvo dodatnih paketa. Što se same unutrašnjosti ovog modela tiče, karakteristična su sportska sjedišta koja su presvučena kožom, a štepovi su u kontrastnoj boji, baš kao i sigurnosni pojasevi.

 

Pored toga, i upravljač je presvučen kožom. Ukoliko poželite opremu od ugljeničnih vlakana, sjedišta visokih performansi sa različitim tapancirugom, moraćete dodatno da platite.  Ovaj automobil u javnosti će se prvi put pojaviti 13. januara u Detroitu. 

 

 

Datum objave: 08/01/2014
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook