Naslovna > Vijesti > Moguća saradnja sa Zheijang Geely grupacijom

Volvo

Moguća saradnja sa Zheijang Geely grupacijom

Volvo Car korporacija objavila je potpisivanje memoranduma o razumijevanju sa Zheijang Geely grupacijom, kako bi se istražile mogućnosti daljnje saradnje između kompanija.

Fokus potpisanog memoranduma jeste transfer postojećih tehnologija u cilju uspostavljanja novog brenda unutar Geely grupacije.An Conghui, predsjednik Geely Holding grupacije i Stefan Jacoby, predsjednik Volvo Car korporacije, potpisali su 9. marta memorandum o razumijevanju u Šangaju. Složili su se da obje kompanije moraju ojačati svoju saradnju, kako bi odgovorili rastućoj konkurenciji u globalnoj auto industriji i zadovoljili rastuće zahjteve kupaca. Područja na kojima se treba posebno poraditi su mali motori, platforma za male aute i projekti elektrifikacije.

 

Li Shufu, predsjedavajući Geely Holding grupacije izjavio je: „Naš strateški imperativ je osloboditi sinergiju unutar grupacije. Potpisani memorandum o razumijevanju označava prvi korak u tom pravcu.“„Namjera Geelyja je u potpunosti iskoristiti dostupne tehnologije u cilju razvoja proizvoda koji će obogatiti naš proizvodni program i stvoriti kompetitivne prednosti.“ - izjavio je An Conghui.„Ovo je inicijativa koja stvara dodatne vrijednosti za obje kompanije i koja će nas podržati u želji da Kina postane naše drugo domaće tržište“ - izjavio je Stefan Jacoby.

 

Datum objave: 19/03/2012
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook