Naslovna > Izdvajamo iz sadrzaja > Motorna ulja za sve namjene

Ponuda Petrolovih motornih ulja

Motorna ulja za sve namjene

Koliko puta vam se u vožnji automobila na nekom putovanju, bilo da idete magistralom ili auto-putem, upalila lampica ulja? Koliko puta ste se zapitali gdje da pronađete ulje adekvatne gradacije i kvaliteta za vaš automobil...

Sve ove dileme puno su lakše ako na ruti svog putovanja imate neku od Petrol benzinskih stanica, na kojoj možete da kupite najkvalitetnija ulja različitih proizvođača, ali i Petrol brendirana ulja koja ispunjavaju najstrože aktuelne standarde po pitanju ekologije i zaštite motora SUS od habanja u svijetu automobila. Kompanija Petrol između ostalog svojim kupcima nudi sintetička motorna ulja vrhunskog kvaliteta, koja su kompatibilna sa sistemima prečišćavanja krutih čestica. Ova ulja karakteristična su po niskom sadržaju pepela, fosfora i sumpora, te kao takva povećavaju postojanost filtera i istovremeno smanjuju uticaj na životnu sredinu. Savremena tehnologija aditiviranja omogućava čistoću motora i visoku efikasnost njegovog rada.

 

 

 


U ovom segmentu zastupljena su Premium Pro ulja gradacija: 15W-40 SE1, 20W-50 M1, 10W-40 SE1, 10W-40 SW1, 5W-40 S1, 5W-40 S2, 5W-30 S2, 5W-30 S3, 0W-20 S1. Na Petrol benzinskim stanicama moguće je kupiti i motorna ulja 2T koja su namijenjena za dvotaktne motore, koji se danas najčešće koriste za pogon različitih radnih mašina. Sva Petrolova 2T ulja predstavljaju kombinaciju kvalitetnog baznog ulja i visokokvalitetnih aditiva. Ta činjenica omogućava brzo, homogeno i stabilno miješanje ulja s gorivom, uz manje dima, manje habanja i duži životni vijek motora. Ulja koja se nude u ovom segmentu su: 2T Scooter, 2T Sint i 2T Top. Na policama Petrol benzinskih staniva može se pronaći i širok asortiman brendiranih motornih ulja za privredna vozila. I njih karakteriše visok kvalitet koji je dobijen miješanjem kvalitetnih baza i aditiva, što garantuje efikasno podmazivanje uz optimalnu zaštitu svih pokretnih i nepokretnih dijelova motora SUS.

 


U ovom segmentu nude se takozvana Ultra ulja gradacija: 20W-50 M1, 15W-40 M0, 15W-40 M1, 10W-40 S2 i 5W-30 S2. U grupu značajnih proizvoda koji se prodaju pod logotipom Petrola spadaju i ulja za mjenjače i diferencijale, koja su namijenjena širokom spektru ručnih i automatskih mjenjača, te različitih vrsta diferencijala. Svaki od ovih proizvoda može da se pohvali s uzornom pouzdanošću, jer su kao i motorna ulja dobijena miješanjem najkvalitetnijih baznih ulja i adekvatnih dodataka koji omogućavaju efikasno podmazivanje pod visokim pritiskom. Osim uzornog podmazivanja ova ulja mogu da se pohvale i sa odgovarajućom oksidacijskom stabilnošću, niskom tačkom isticanja i potpunom zaštitom od korozije. U ovom segmentu nude se Regulus ulja sljedećih gradacija: ATF DX III, Multi 75W-90, GL-4 80W,  GL-4 75W-80, GL-5 80W-90, GL-5 85W-90 i GL-5 85W-140. 

Datum objave: 15/12/2023
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook