Naslovna > Izdvajamo iz sadrzaja > Nagrada po želji pobjednika

Aktuelno – Nagradna igra „Vozi i osvoji“

Nagrada po želji pobjednika

Po želji pobjednika nagradne igre „Vozi i osvoji“ Abdullaha Čajića, put u Pariz zamijenjen je petnaestodnevnim korišćenjem modela Renault Clio, sa kojim je putovao u Albaniju, Bugarsku i Tursku...

Ove godine Auto Shop Magazin i Renault BiH organizovali su jedinstvenu nagradnu igru pod nazivom „Vozi i osvoji“. Takmičenje je trajalo nekoliko mjeseci u Mostaru, Banjoj Luci i Sarajevu, da bi na kraju u velikom finalu do pobjede došli brat i sestra Abdullah i Umihanna Čajić. Organizatori su se obavezali pobjednike nagraditi putovanjem u Pariz, no Abdullah i Umihanna su umjesto te nagrade tražili Renault Clio sa gorivom na korištenje, kako bi obišli neke druge destinacije u Europi.

 

„Nakon što sam osvojio prvu nagradu, odnosno put u Pariz, odlučio sam da zamolim organizatore da mi umjesto nje daju na korišćenje novi Renault Clio. Dobio sam ovaj automobil na 15 dana sa dva puna rezervoara goriva. U tom periodu sam sa prijateljima otputovao u Albaniju, gdje sam, između ostalog, obišao Skadar i Tiranu. U drugom navratu sam obišao Bugarsku i njen glavni grad Sofiju, gdje sam imao određenih obaveza, a nakon toga i Tursku, odnosno Istanbul i Bursu, gdje sam posjetio svoje prijatelje“, rekao nam je Abdullah Čajić, pobjednik nagradne igre „Vozi i osvoji“.

 

Baš kao svi pobjednici kvalifikacijskih takmičenja, tako su Abdullah i Umihanna tokom takmičenja imali priliku nekoliko dana družiti se sa novim Clijom. No, s obzirom da su ovaj put u automobilu, koji je proglašen i za vozilo godine u BiH, proveli više dana, pitali smo Abdullaha za utiske koje je stekao vozeći novu generaciju modela Clio.

 

„Što se tiče Clija, stvarno se odlično pokazao i ja sam prezadovoljan. Nisam očekivao da se sa tako malim automobilom može tako ugodno i ekonomično putovati i na duge rute, kakve su ove koje sam ja odvezao“, zaključio je Abdullah.

 

Nakon što su Abdullah i Umihanna iskoristili svoju nagradu, takmičenje „Vozi i osvoji“ je i definitivno završeno. Organizatori su takmičarima pokušali priuštiti zabavu i zadovoljstvo, ali i određenu dozu edukacije, kada je saobraćajna kultura u pitanju. Riječi pobjednika nagradne igre najbolje govore o tome da li smo uspjeli u našem pokušaju.

 

„U suštini ova nagradna igra mi se veoma dopala. Nadam se da ćete i u budućnosti organizovati slična takmičenja i da će mnogi bh. građani dobiti priliku da u njima učestvuju, a ako budu imali znanja i sreće, biće i nagrađeni poput mene“, poručio je Abdullah Čajić, pobjednik nagradne igre „Vozi i osvoji“.

 

 

Datum objave: 22/11/2013
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook