Naslovna > Vijesti > Nagrada za Osram Night Breaker Plus

U izboru Auto Expressa

Nagrada za Osram Night Breaker Plus

Na testu halogenih sijalica ove godine našlo se 15 različitih modela, različitih proizvođača, a pobjednik u kategoriji „više od 60 %“ je Osram Night Breaker Plus, dok je Silverstar bio pobjednik u kateogiriji „ do 60 %“ sijalice koje štede energiju a pružaju mnogo bolje performanse u odnosu na ostale

Između petnaest respektabilnih proizvođača sijalica kao što su Philips, Bosch, Halfords, Ring, Narva, Gerlux i dr. Osram je u izboru Auto Expressa sa sijalicama Night Breaker Plus i Silverstar odnio pobjede u dvije kategorije, čime je još jednom potvrđen neosporni kvalitet ovih svjetlosnih tijela. 

 

Za bezbjednost u saobraćaju prilikom vožnje noću, od najveće su važnosti svjetlosne sekcije na vozilu. Kako bi sigurnost u noćnoj vožnji podigao na veći nivo, Osram je razvio Night Breaker Plus sijalice, čija je učinkovitost izuzetna i očigledna, čemu svjedoče brojne nagrade, a posljednja u nizu dolazi od Auto Expressa.  Ono što ovu sijalicu razdavaja od konkurencije jeste mnogo veća udaljenost koja se osvjetljava, pa tako vozač koji u automobilu ima Night Breaker Plus sijalice, vidi situaciju na putu mnogo jasnije nego što je uobičajeno. Mjerenja su pokazala da vozač sa ovim sijalicama ima jasnu sliku ispred sebe na udaljenosti od 35 metara, što je dovoljno da se pravovremeno reaguje, ukoliko se na putu nađe neka prepreka. Ujedno, žarulja ne zabljeskuje automobile iz suprotnog smjera, što predstavlja značajan pomak za sigurnost u saobraćaju.

 

Osim što imaju duži snop, Osram sijalice imaju i više bijeline u svom svjetlu, što vožnju noću čini ugodnijom, sigurnijom, a kod vozača se ne javlja umor tako brzo, kao kada koristi obične halogene sijalice.  Da su Osram Night Breaker Plus sijalice u klasi premium proizvoda, potvrđuje i njihov vijek trajanja. Naime, ove žarulje od uobičajenih imaju za 50 % duži vijek trajanja, pa će česte zamijene sijalica uz Night Breaker Plus postati rjeđe. Zanimljiva je činjenica da ove sijalice mogu postati dio svakog vozila koje u svjetlosnim sekcijama ima uobičajene halogene sijalice. Bez ikakvih nadogradnji ili konveretera, Night Breaker Plus sijalice mogu postati dio svakog vozila i zamijeniti obične halogene sijalice tipa H1, H3, H4, H7, H11, HB3 i HB4. 

Datum objave: 24/12/2012
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook