Naslovna > Vijesti > Nagradu za inovativan unutrašnji dizajn novog GS-a

Lexus

Nagradu za inovativan unutrašnji dizajn novog GS-a

Inžinjeri novog Lexus GS-a mogu biti izrazito zadovoljni svojim nastupom na Automotive Interiors Expo u Stuttgartu, sajmu specijaliziranom samo za dizajn unutrašnjosti automobila koji je završio jučer.

Žiri, koji se sastojao od uglednih evropskih novinara iz automobilske industrije, ocijenio je tehničke inovacije uvedene na kontroli klimatskog sistema uključujući nanoe® tehnologiju u svim novim Lexusima GS kao najboljom produktnom inovacijom u dizajnu interijera automobila u zadnjih 12 mjeseci.

 

Lexus GS ima klimatski sistem zasnovan na tzv. S-Flow tehnologiji koja istovremeno čini vožnju u autu veoma udobnom, a s druge strane, štedi potrošnju goriva, jer senzori javljaju sistemu da li su suvozačko mjesto, i mjesta na zadnjem sjedištu okupirana, i prema tome sistem otvara ili zatvara ventile. Nova nanoe® tehnologija omogućuje do sada neviđeno dobro pročišćavanje zraka, uz zadržavanje dovoljne količine vlage u zraku unutar automobila kako bi putnicima bilo izrazito udobro.Jean-Jacques Serraf, generalni direktor kompanije Lexus Evropa je prilikom preuzimanja nagrade, izjavio: “Ova nagrada je potvrda da smo na dobrom putu, jer misija Lexusa je progresivni luksuz.”

 

 

Datum objave: 15/06/2012
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook