Naslovna > Vijesti > Najavila milionsku prodaju

Škoda

Najavila milionsku prodaju

Škodina kompanija koja posluje u okviru njemačkog Volkswagena najavila je da će ove godine prvi put otkad postoji proizvesti i prodati više od milion vozila …

U novembru mjesecu zabilježen je godišnji rast od 10,1 odsto što ujedno predstavlja i najbolji Škodin rezultat do sada. Kupcima je samo u novembru isporučemo 90.200 vozila, dok je za cijelu 2013. godinu prodato 920.800 vozila.

 

Glavni pokretač ovolikog rasta prodaje je kinesko tržište gdje je prodaja porasla za 46,9 odsto u odnosu na isti mjesec prošle godine. Od početka godine pa do sada Škoda je na kineskom tržištu prodala 250.600 vozila, što je mnogo više nego za bilo koju godinu ranije.

 

Nova Oktavija, koja se pojavila ljetos, izazvala je veliko interesovanje kineskih kupaca. Winfried Vahland predsjednik upravnog odbora Škode rekao je da, zahvaljujući novim modelima nekih vozila firma stiče nove kupce. Sredinom novembra na evropsko tržište a stigla je nova generacija Fabije, a početkom naredne godine pojaviće se nova Škoda Fabija kombi.

 

Datum objave: 09/12/2014
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook