Naslovna > Izdvajamo iz sadrzaja > Najavljen veliki električni SUV

Porsche

Najavljen veliki električni SUV

Izvršni direktor Porschea kaže da će električni SUV biti proizveden u fabrici u Leipzigu i da će biti postavljen iznad Cayennea...

Porsche je najavio planove za lansiranje vrhunskog električnog SUV-a na događaju Capital Markets Day koji je održan u Centru za istraživanje i razvoj kompanije u Weissachu u Njemačkoj. Izvršni direktor Oliver Blume rekao je da će Porscheova linija biti proširena potpuno električnim luksuznim SUV-om za koji je predložio da će biti postavljen iznad Cayennea. Nisu ponuđeni drugi detalji o budućem vrhunskom električnom SUV-u, koji će se sklapati u istoj fabrici kao i nadolazeći Macan EV.

 

 

 


Odluka Porschea da se usmjeri na visoko unosan segment nije iznenađujuća i ne bi trebala uznemiriti puriste sve dok kompanija nastavlja da proizvodi svoje poznate sportske automobile. Kompanija se poziva na stručne studije koje tvrde da će tržište luksuznih automobila doživjeti snažan rast u narednim godinama, pri čemu će glavni pokretači rasta posebno biti akumulatorska električna vozila (BEV) i sportska terenska vozila (SUV).

 


 Govoreći o budućnosti, Porsche predviđa da će njegova baza kupaca uključivati mlađe i heterogenije kupce iz sljedeće generacije, uz vjerovatno povećanje udjela žena u ovoj grupi kupaca. Kompanija je dodala da se prvenstveno fokusira na SAD i tržišta u razvoju za svoju geografsku ekspanziju, uz Evropu i azijsko-pacifičku regiju. U ovom trenutku, Evropa, Sjeverna Amerika i Kina doprinose približno podjednako ukupnim Porscheovim isporukama.

Datum objave: 20/07/2022
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook