Naslovna > Vijesti > Najbolji ponovo lete

Aktuelno – Red Bull X Fighters

Najbolji ponovo lete

Nakon Meksika došlo je vrijeme da se najbolji FMX vozači okupljeni oko serije Red Bull X Fighters suoče drugi put ove godine. Učinit će to 25. maja ove godine u Osaki, u Japanu, gdje su domaćini napravili najveću FMX stazu na azijskom kontinentu...

Drugi put u historiji ovog takmičenja „letači na motociklima“ iskušavat će jedan drugog na azijskom tlu. Podsjećamo, i prošle godine se ovo takmičenje održalo u Japanu, gdje je na iznenađenje svih prisutnih slavio domaći vozač Higashino. Da li će ove godine biti iznenađenja, teško je reći, no nagađanja i izdvajanja favorita su više nego prisutna. Lista od deset vozača koji će nastupati u Japanu je objavljana, dok će na nju biti uvrštena još dva imena.

 

Favoriti poznata imena Jedanaesti vozač će biti neko kogaće pozvati organizatori, a za posljednje ime na listi borit će se pet lokalnih vozača i najbolji među njima popunit će listu za finale, što znači da će uz prošlogodišnjeg pobjednika iz Osake - Higashina, domaći navijači imati još nekoga za koga će moći navijati kao za svog. Zanimljivo je da na listi učesnika u Japanu nema drugoplasiranog iz Meksika Josh Sheehana, koji bi dobrom vožnjom mogao ugroziti trenutno vodećeg Novozelanđanina Lenija Sherwooda.

 

Uz Sherwooda na listi favorita kladionice vidi se i trećeplasirani iz Meksika, Španjolac Dani Tores, a neće biti iznenađenje ukoliko do podijuma dođu Amerikanac Adam Jones ili Francuz Pagès, čija je forma konstantno u usponu, što mu je donijelo titule u konačnici u prethodne dvije godine. Svi nabrojani vozači spadaju u favorite i kao što smo rekli neće biti iznenađenje ako se nađu na podijumu. No, iznenađenje će biti ako do jednog od prva tri mjesta dođu Rob Adelberg iz Australije, Javier Villegas iz Čilea ili Wes Agee iz SAD-a. Francuz David Rinaldo uz Čeha Libora Podmola u Osaki će tražiti svoje prve ovosezonske poene.

Datum objave: 13/05/2014
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook