Naslovna > Izdvajamo iz sadrzaja > Najbrže na trci Red Bull 400 očekuju primamljive nagrade

2. jula na Igmanu

Najbrže na trci Red Bull 400 očekuju primamljive nagrade

Trka Red Bull 400 zakazana je za subotu 2. jula na igmanskom Malom polju. Takmičare koji budu najuspješniji u usponu uz skijašku skakaonicu, poznatom i kao „najtežih 400 metara koje ćete ikad pretrčati“, na cilju čekaju vrijedna iznenađenja.

U subotu 2. jula čuvena Velika skakaonica na Igmanu po drugi put će ugostiti trku Red Bull 400, na kojoj će se takmičari iz BiH i regije okušati u iscrpljujućem usponu, koji po mnogima predstavlja jednu od najtežih trka na svijetu. Biće to drugo BiH izdanje ovog ekstremnog takmičenja, u kojem učestvovati mogu amateri, profesionalci i rekreativci stariji od 18 godina. Za sve učesnike ova trka je prvenstveno takmičenje sa samima sobom i pokušaj da dosegnu krajnje granice vlastitih mogućnosti. Na stazi dugoj 400 metara, najvećim dijelom se trči uzbrdo, a posljednja etapa je skijaška skakaonica. Velika skakaonica na Igmanu duga je 112 metara, s nagibom od 35 stepeni, a sličnih karakteristika je i sletni dio staze. Upravo zato, svako ko završi ovu trku je pobjednik.

 

 

 


No, za dodatnu motivaciju, one najbolje očekuje i nekoliko iznenađenja. Četvoro najbržih takmičara u muškoj i ženskoj konkurenciji očekuju vrijedne novčane te nagrade partnera trke. Novčane nagrade su sljedeće: 1. mjesto - 1000 KM, 2. mjesto - 600 KM, 3. mjesto - 400 KM, i 4. mjesto - 200 KM. Ono što će prije trke dobiti svi učesnici jeste zanimljiv startni paket, koji sadrži Topspeed ruksak, dres, medalju, bocu s vodom i Red Bull, te kupone za konzumaciju hrane i pića. Cijena startnog paketa iznosi 50 KM, a njegova vrijednost 90 KM.

 

 

Red Bull 400 je ultimativni test snage, izdržljivosti i volje. Svi koji se žele okušati u ovom izazovu, pa možda čak i oboriti neke rekorde i ispisati istoriju Red Bull 400 trke u BiH, za trku se mogu prijaviti na web stranici kupikartu.ba.

Datum objave: 24/06/2022
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook