Naslovna > Vijesti > Najjeftiniji automobil postaje skuplji

Nova generacija Nana

Najjeftiniji automobil postaje skuplji

Najjeftiniji indijski automobil se i nije baš proslavio otkako se pojavio na tržištu. Da stvar bude još gora, njegova proizvodnja je drastično pala u poslednjih godinu dana…

Najjefiniji automobil na svijetu, indijski Nano, nije se baš proslavio otkako se pojavio na svjetskom tržištu. U nešto više od četiri godine, koliko ovaj model postoji, prodato je tek preko 220.000 njegovih primjeraka. Kada sve to zbrojimo, slobodno možemo da zaključimo da je to potpuni promašaj za ovu automobilsku kompaniju, naročito ako uzmemo u obzir da je ovo najjeftiniji automobil, i da se upravo zbog toga smatralo da će da bude prodavaniji.

 

U zadnjih godinu dana, njegova prodaja je, da stvar bude dramatičnija, drastično pala, pa nam se čini da se ipak ne isplatai biti najjeftiniji. Naime, kada je automobil mnogo jeftin, onda ga niko ne smatra kvalitetnim,  malo ko želi da ga posjeduje. Upravo to se i dogodilo ovom simpatičnom indijcu – njegova prodaja je u potpunosti pala, niko nije želio da ga posjeduje, pa je tako svoje mjesto našao na listi najnepoželjnijih automobila današnjice.

 

Međutim, kako bi se ovo ipak promjenilo, indijska automobilska kompaniija odlučila je da napravi potpuno novi Nano model, koji će biti i nešto skuplji, ali sa mnogo boljim tehničkim karakteristikama od svog starijeg brata. Neke detaljnije informacije još uvijek su nepoznate javnosti,  ali iz ove kompanije se nadaju da će novi Nano ipak zainteresovati kupce mnogo više od svog prethodnika. 

Datum objave: 17/04/2013
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook