Naslovna > Vijesti > Nakon praznika jeftinije gorivo

Dobre vijesti

Nakon praznika jeftinije gorivo

Pozitivan trend smanjenja cijena nafte na svjetskom tržištu trebao bi se uskoro osjetiti i na bosanskohercegovačkom tržištu gdje će se cijene goriva smanjiti vjerovatno nakon praznika

Vijesti o cijenama goriva obično govore o tome kako će te cijene rasti, te kako postoji ekonomska opravdanost za takvo što. Takvih je vijesti bilo mnogo u posljednje vrijeme, što su najbolje osjetili oni koji često posjećuju benzinske stanice.

 

No, nakon zaista velikog broja vijesti o poskupljenju, evo jedne o mogućem pojeftinjenju goriva u našoj zemlji. Cjelokupna slika na svjetkskom trištu naftnih derivata se popravila, pa će već sutra u susjednoj Hrvatskoj cijene goriva ići ka dole. Benzin bi trebao znatno pojeftiniti dok će dizel tek simbolično smanjiti cijenu. Ta slika bi se u narednim danima trebala preslikati i u BiH, s obzirom da većina goriva  u našu zemlju dolazi od istih dobavljača kod kojih kupuju i susjedi. Tako već u narednim danima možemo očekivati da će cijene goriva u Bosni i Hercegovini biti niže, međutim ne znamo koliko niže. Ostaje nam da se strpimo i sačekamo završetak praznika. 

Datum objave: 30/04/2012
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook