Naslovna > Teme > Napravljeni da dugo i sigurno služe

NK dijelovi upravljačkog sistema

Napravljeni da dugo i sigurno služe

Svi NK dijelovi upravljačkog sistema i ležajevi točkova izrađeni su od materijala koji ispunjavaju najviše standarde kvaliteta i kao takvi garantuju visoku čvrstoću i dug radni vijek...
style="text-align: justify;">  
Svi NK dijelovi upravljačkog sistema i ležajevi točkova svojim karakteristikama 100% odgovaraju OM dijelovima (originalnim dijelovima iz prve ugradnje), ali je njihova cijena značajno pristupačnija od originalnih dijelova, koje proizvođači automobila nude u okviru svoje postprodajne mreže servisa. Podsjećamo da skandinavski NK autoparts, koji je u sastavu dansko-njemačke SBS grupacije i čiju distribuciju na tržištu Bosne i Hercegovine obavlja preduzeće ARV Centar d.o.o. iz Banje Luke, osim dijelova upravljačkog sistema i ležajeva točkova u svom asortimanu ima mehaničke i hidrauličke kočione dijelove, u koje između ostalog spadaju diskovi, pločice, doboši,  obloge i kabeli, odnosno kliješta, crijeva i cilindri predstavljaju neizostavne elemente kočionog sistema svakog automobila. 
 
 
 
 
 
- Mada je NK svjetski poznat po mehaničkim i hidrauličkim kočionim dijelovima na koje daje jedinstvenu garanciju od 35.000 km, u njegovom asortimanu danas se nalazi i širok spektar veoma kvalitetnih OM dijelova upravljačkog sistema. NK proizvodi veoma kvalitetne nosače motora, spone i krajeve spona, zatim ramena, zglobove i gumene dijelove kao što su manžetne. U njihovom asortimanu nalaze se i veoma kvalitetni ležajevi točkova - objasnio nam je Željko Radović, direktor preduzeća ARV Centar d.o.o.
 
 
Jedna od tajni velikog uspjeha holandskog proizvođača, koji bilježi konstantan rast proizvodnje već četiri decenije unazad, krije se u stalnom ulaganju u razvoj novih tehnologija i poboljšanje kvaliteta i dugotrajnosti svih njihovih proizvoda. 
 
 
- U praksi ova konstatacija znači da je NK od proizvođača zamjenskih dijelova došao u poziciju da se njegovi proizvodi koriste i u prvoj ugradnji kod renomiranih evropskih i svjetskih proizvođača automobila. Sadašnji asortiman NK dijelova pokriva veliku većinu automobilskih brendova i modela koje imamo na evropskom tržištu, a koje su proizveli evropski, japanski, južnokorejski ili američki proizvođači – objasnio je Radović. 
 
 
On je istakao da su povratne reakcije bh. kupaca na kvalitet NK dijelova upravljačkog sistema veoma pozitivne, što je veliki uspjeh s obzirom na stanje naših cesta. 
 
 
- Održavanje ispravnosti upravljačkog sistema vozila u infrastrukturnim uslovima kakvi vladaju na našem tržištu je veoma izazovno. Vitalni dijelovi upravljanja trpe izuzetno velika opterećenje od putnih anomalija, udarnih rupa, izbočina i ulegnuća, pa bi zato njihov kvalitet trebalo da bude primaran svakom vozaču koji drži do sigurne vožnje. NK dijelovi su se u bh. uslovima pokazali nevjerovatno izdržljivim, pa kao takvi zaslužuju da ih toplo preporučimo svim našim klijentima – zaključio je Željko Radović, direktor preduzeća ARV Centar d.o.o.
 
 
 
 
 
ARV Centar d.o.o.
 
 
Preduzeće ARV Centar d.o.o. osnovano je 1997. godine, a danas u svojoj ponudi ima više od 19.000 artikala. Od tada do danas ostvarilo je saradnju sa mnogim evropskim i svjetskim proizvođačima kvalitetnih rezervnih dijelova. Zahvaljujući  ARV Centru na bh. tržištu danas se mogu kupiti dijelovi renomiranih proizvođača poput: NK, Lucas/TRW-a, Airtexa, Feroda, Kayabe, Faceta, TruckTeca, Szakal-Metal KFT, ali i mnogih ostalih. Kvalitet usluge ARV Centra prepoznalo je više od 700 stalnih kupaca iz cijele BiH, koji svoju robu dobijaju u najkraćem mogućem roku posredstvom brze pošte. 
 
Datum objave: 15/02/2020
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook