Naslovna > Hennesey > Venom > Nova američka otrovnica

Hennessey Venom F5

Nova američka otrovnica

Nakon pet godina najavljivanja, Hennessey bi uskoro trebao da izradi jedan od 24 primjerka primjerka Venom F5 za koje su već objavljeni detalji i kao takav bi predstavljao rivala modelima Koenigsegg i Bugatti...

Da zadovoljstvo fanova ovog brenda bude veće, Hennessey je na svojoj službenoj Facebook stranici objavio kako će prvi sklopljeni primjerak biti zvanično predstavljen između druge polovine juna i početka septembra. Sudeći prema render fotografijama dizajnerske izmjene nisu revolucionarne i ograničene su na nekoliko suptilnih izmjena koje se mogu primjetiti na konfiguraciji prednjeg branika i prednjih svjetlosnih grupa.

 

 

 

Ono što se uveliko izmijenilo je maksimalna brzina, jer nadolazeći Venom F5 prema informacijama proizvođača prelazi „magičnu granicu“ od 500 km/h i njegova deklarisana maksimalna brzina iznosi 501 km/h. Ova brzinska barijera će biti pređena sa 6,6-litarskim V8 twin-turbo agregatom od 1.817 KS i 1.617 Nm obrtnog momenta. Očekivana cijena modela Venom F5 na tržištu je 1.6 miliona dolara po jedinici, a nama ostaje da sačekamo zvaničnu prezentaciju kako bi se uvjerili u deklarisane performanse ovog superautomobila.

Datum objave: 20/04/2020
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook