Naslovna > Tehnika > Nova digitalna platforma

Volkswagen

Nova digitalna platforma

VW grupacija radi na razvoju nove digitalne platforme, koja će kupcima olakšati proces kupovine, odnosno omogući će im da cijeli proces obave “online”, ali nova platforma pruža i više od toga...

"Online poslovanje predstavlja ključni dio budućeg poslovanja i razvoja novih modela i trenutno ga moramo masovno proširiti", izjavili su iz Volkswagena najavljujući serijske "ID" modele koji dolaze 2020. godine. Činjenica je da sve veći broj proizvođača uveliko radi na elektrifikaciji svoje flote vozila, prateći taj trend nekako se nameće i online poslovanje, kao i nadogradnja automobila. Njemački proizvođač bi prateći aktuelne trendove na svojoj novoj modularnoj platformi MEB mogao proizvesti čak 10 miliona električnih automobila, naravno ovo zahtjeva angažovanje i na nekim drugim poljima.

 

"Volkswagen razviti platformu na kojoj će se moći odraditi cijeli proces kupovine, uključujući samo financiranje i plaćanje", ističu iz Volkswagena. Novom trendu će se prilagoditi zastupnici širom Evrope, koji će postpisati nine ugovore, a najavljena platforma pored povećanja obima prodaje imaće još jednu zanimljivu ulogu, riječ je ažuriranju sofvera automila.

Datum objave: 29/10/2018
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook