Naslovna > Izdvajamo iz sadrzaja > Nova generacija premijum autobusa je spremna

Setra ComfortClass i TopClass

Nova generacija premijum autobusa je spremna

Sljedeća generacija Setra autobusa proslaviće svoju svjetsku premijeru za medije tokom „IAA Transportation“ press dana u Hanoveru (18-20. septembar 2022). Za kupce, ComfortClass i TopClass će biti predstavljeni na premijernom događaju u Neu-Ulmu od 23. do 25. septembra 2022. godine...

Premijum brend autobusa Setra spremio je dva nova modela ComfortClass i TopClass.  Upadljiva spoljašnja karakteristika je novo porodično lice ove serije. Iza nje stoji mnoštvo fascinantne tehnologije. Šef dizajna Daimlerovih autobusa Stefan S. Handt: „Setra ComfortClass i TopClass su dobili mnogo elegantniji izgled. Setrina tvrdnja o premijum klasi je još jasnije naglašena.“ Pažljiv i dosljedan dalji razvoj je obezbijedio da prednji dio nove serije postavi nove standarde u pogledu izgleda i tehnologije kako bi se dodatno unaprijedio profil ovog brenda koji je tako duboko prožet tradicijom. Handt daje primjer: „Značka brenda je sada jasno vidljiva u prednjem dijelu.“ Dalje tehničke karakteristike uključuju: „Novu potpuno LED svjetlosnu grupu u prednjem dijelu, optička vlakna u kombinaciji pokazivača pravca, dnevnih svjetala i pozicionih svjetala. Čak i iz daljine, Setra će sada biti prepoznatljiva kao Setra.“ Ovo se takođe odnosi na bokove autobusa sa novim trodimenzionalnim elementom.

 

 

 


Prije svega, novi sistemi pomoći zasnovani na novoj električnoj/elektronskoj strukturi se po prvi put uvode u evropski autobus. Oni čine Setra autobuse još bezbjednijim, udobnijim, lakšim za korišćenje i – što je važno u vremenima visokih cijena goriva – primjetno ekonomičnijim i ekološki prihvatljivijim. Dva primjera: Setra ComfortClass i TopClass su prvi autobusi u Evropi koji su opremljeni novim Active Drive Assist 2 (ADA 2), kombinacijom nekoliko sistema pomoći koji aktivno pomažu vozaču da održi odstojanje i ostane u traci, i Active Brake Assist 5 (ABA 5) sistemom za pomoć pri kočenju u hitnim slučajevima - sistem koji takođe može kočiti ukoliko primjeti pješake koji se kreću ili miruju. ABA 5 i ADA 2 su dva od mnogih tehničkih unapređenja ovih novih autobusa koji smanjuju opterećenje vozača i osiguravaju veću sigurnost.

Datum objave: 20/07/2022
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook