Naslovna > Izdvajamo iz sadrzaja > Nova godina novi modeli za bolje rezultate

Volkswagen

Nova godina novi modeli za bolje rezultate

Prethodna godina u auotmobilskoj industriji nije prošla najbolje usljed nedostatka esencijalnih materijala, što je dovelo do smanjenja proizvodnje novih vozila...

Svjetski poznati njemački proizvođač 2021. godine zabilježio je nešto slabije prodajne rezultate, međutim u kompaniji se nadaju da će ovaj trend biti zaustavljen. Strategija kojom se namjerava promjeniti ova situacija podrazumijeva proizvodnju i predstavljanje novih modela, koji će dodatno obogatiti ponudu brenda. Trenutna paleta proizvoda će se proširiti lansiranjem potpuno novih modela, te unaprijeđivanjem postojećih vozila, kupci će imati priliku birati između vozila sa SUS agregatima ali i električnih modela. Isto tako svi oblici automobila biće zastupljeni, tako da će svako imati mogućnost da bira automobil po želji iz svih kategorija.

 

 

 

 

 


Jedan od najzanimljivijih noviteta je svakako kombi model ID.Buzz sa potpuno električnim pogonskim sklopom. Ovo vozilo koje će biti u stanju da primi do 6 putnika posjedovaće veoma dobre performanse, električni agregat trebao bi da posjeduje 374 KS, dok će baterija imati kapacitet da u okviru jednog punjenja prijeđe preko 600km. Ove sezone svijetlost dana ugledaće i dva restilizovana SUV modela, riječ je o T-Crossu i Touaregu. A eskadrilu noviteta krasiće i unaprijeđeni Polo GTI, koji dolazi na tržište u nekom periodu 2022.

Datum objave: 03/01/2022
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook