Naslovna > Gensis > G80 > Nove fotografije performantnog modela

Genesis G80 Sport

Nove fotografije performantnog modela

Genesis je najavio sportsku verziju G80 modela prije mjesec dana, tom prilikom nije iznijeto mnogo informacija o novom vozilu, ali sada je došlo vrijeme da se sa njim upoznamo malo bolje...

Nakon najave nove verzije javnost je bila prinuđena da se zadovolji manjim brojem fotografija i veoma šturim informacijama o postavkama modela. Međutim Hyundaiev luksuzni podbrend objavio je nove fotografije i detaljnije informacije o novom automobilu, prije zvanične premijere na domaćem tržištu u Južnoj Koreji. Novi model će pored dizajnerskih izmjena sa sportskim akcentom, dobiti i određene mehaničke izmjene u odnosu na standardni model. Ovaj model dobija novi sistem upravljanja stražnjim točkovima (rear-wheel steering) koji omogućava lakše upravljanje automobilom. Sportski dizajn ovog modela uključuje prerađene opruge i amortizere, čiji rad zavisi od odabranog načina vožnje. Genesis je dodao i Sport+ način rada, koji  daje mogućnost punog ubrzanja i što bržeg mijenjanja brzina. Još jedna novost je Active Sound Design sistem, koji praktično ispušta lažnu buku motora kroz zvučnike u kabini kako bi rad agregata zvučao agresivnije nego što zapravo jeste.

 

 

 

 

 


Dizajnerske novine spolja su i , Cavendish Red boja koja je ekskluzivna za G80 Sport model, kao i oni 20-inčni naplatci sa tamnom završnom obradom. Takođe, ovaj automobil dobija i LED svjetla, zajedno sa tamnom hromiranom maskom hladnjaka, vazdušnim zavjesama na prednjim točkovima i tamnim hromiranim prozorima. Što se tiče palete pogonskih jedinica, tu ne bi trebalo biti izmjena u odnosu na standardni model. Pa će se Genesis G80 Sport prodavati sa ranije poznatim 2,5 i 3,5-litarskim benzinskim motorima sa turbopunjačem i 2,2-litarskim dizel agregatom . Osnovni benzinski motor isporučuje 300 konjskih snaga i 422 njutnmetra okretnog momenta, dok je veća jedinica snage 375 KS i 530 Nm. Dizel motor proizvodi 207 KS i 441 Nm. Genesis G80 Sport dolazi isključivo s 8-stepenim automatskim mjenjačem, dok je pogon na sve točkove opcionalan. Za sada nema informacija o cijeni ovog vozila, a pretpostavlja se da će na tržištu biti dostupan u nekom momentu naredne 2022. godine.

Datum objave: 10/08/2021
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook