Naslovna > Vijesti > Novi Ceed

Kia

Novi Ceed

Nakon obnovljenih modela Picanto, Rio i Optima na red je došao i ceed, koji će svjetsku premijeru imati na Salonu u Ženevi

Kada smo pomislili da je KIA dostigla vrhunac u pogledu dizajna, oni predstave neki novi model i razuvjere nas. Tako je i sa ceedom, koji dolazi ljepši nego ikada, sa atraktivnijom opremom i prostranijom unutrašnjšću. Evo i službenog saopštenja:

 

Novi Kia cee’d spaja stil sportskog kupea s prostranošću i praktičnošću 5-vratnog hatchbacka. Drzak vanjski izgled, koji najviše karakterišu prema gore potegnuti farovi, kromom oivičeni okviri prozora i mišićaste linije, odmah privlači brojne poglede. Atraktivan eksterijer dopunjuju ergonomski, prema vozaču blago okrenuti centralni dio armature i kvalitetni materijali u unutrašnjosti. Novi cee’d je tehnički savremen predstavnik Kije u C klasi, a između ostalog ga krase i višestruko nagrađeni dizajn i revolucionarna 7-godišnja garancija. Premijera novog cee'da predviđena je 6. marta na salonu automobila u Ženevi, a na tržištima širom Evrope očekujemo ga od aprila.

Datum objave: 11/01/2012
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook