Naslovna > Teme > Novi detalji o prvoj električnoj Mazdi

Mazda

Novi detalji o prvoj električnoj Mazdi

Uprkos najavljenom angažovanju po pitanju razvoja konvencionalnih pogonskih sklopova, Mazda ne zaostaje za ostalim proizvođačima po pitanju inovativnosti, a to dokazuje i najavljeni električni automobil koji zvanično dolazi za pet dana, kada počinje Tokio Motor Show

Prvo Mazdino električno vozilo, koje će biti predstavljeno na salonu automobila u Tokiju sljedeće nedelje, razviće jezik dizajna koji je prvi put viđen na nedavno predstavljenoj Mazdi3, kako bi odražavao „futurističke vrijednosti i promjenu životnog stila“, rekao je proizvođač automobila. Model koji će se naći u prodaji sljedeće godine ima kabinu nalik kupeu i „postiže lagan izgled prihvatajući jedinstvenom konceptu vrata“.

 

Mazda je dodala da prednje lice ima "prijateljski izraz". Kaže se da u unutrašnjosti koriste prazne prostore oko središnje konzole kako bi stvorili bliskost između vozača i suvozačevih sjedišta. Mazda je takođe dodala da su materijali za unutrašnjost izabrani zbog udobnosti i „ekološke prijatnosti“. Model će usvojiti SUV karoseriju, u koju se lakše može ugraditi podni baterijski set. Koristiće slično podešavanje za prototip, koji ima bateriju od 35,5kWh i jedan elektromotor koji isporučuje 138KS na prednje točkove putem prenosa sa jednom brzinom.

Datum objave: 18/10/2019
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook