Naslovna > Vijesti > Novi karavan na teaser fotografijama

Genesis G70

Novi karavan na teaser fotografijama

Hyundaijev luksuzni brend Genesis je prikazao teaser fotografije karavanske verzije modela G70 koja bi se u sklopu širenja korejskog proizvođača na nova tržišta uskoro mogla naći i u Evropi...

Korejski premijum brend Genesis je nedavno objavio svoj dolazak na evropsko tržište ovog ljeta, a sada su najavili i novi karavanski model koji bi se mogao naći u evropskoj ponudi. Na zvaničnim teaser slikama je G70 karavan prikazan pod maskom. Fotografije ne odaju izgled kompletnog automobila, ali se nazire opšti oblik vozila i prepoznatljiv dizajn svjetlosnih grupa sa dvije linije koji krasi sve modele u gami. Genesis će u Evropi debitovati sa limuzinom G80 i SUV-om GV80, a veće premijum modele će pratiti nešto manji G70 i GV70, pa se očekuje da će se i karavanska verzija G70 uskoro naći i u Evropi. Iako proizvođač još uvijek nije zvanično naveo da se radi o modelu G70, proporcije modela upućuju na to. Korejci su ranije najavili da će jedan novi model biti lansiran posebno za evropsko tržište, a moguće je da se radi upravo o prikazanom karavanu.

 

 


Ponuda agregata bi trebala ostati ista kao i na standardnom modelu, koji se nudi sa 2.0-litarskim benzinskim četvorocilindrašem sa 252 KS, 3.3-litarskim V6 koji raspolaže sa 370 KS, dok se od dizelaša u ponudi nalazi 2.2-litarski motor koji razvija 202 KS. Karavan bi pored agregata trebao preuzeti i luksuznu opremu, poput 10.25-inčnog infotainment sistema sa navigacijom, grijanog upravljača i premium audio sistema proizvođača Lexicon sa 15 zvučnika. Do ljeta 2022. godine bi trebala biti predstavljena još tri električna modela postavljena na novu platformu, a vjerovatno će se raditi o Hyundaijevoj E-GMP platformi. Ovu arhitekturu će koristiti model baziran na Genesis X konceptu, a drugi model će biti elektrifikovana varijanta limuzine G80. Detaljniji podaci o trećem automobilu još uvijek nisu poznati.

Datum objave: 08/05/2021
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook