Naslovna > Vijesti > Novi koncept najavljuje sportski ID.3 model

Volkswagen ID.X

Novi koncept najavljuje sportski ID.3 model

Direktor Volkswagena, Ralf Brandstatter je otkrio iznenađenje u formi koncepta nazvanog ID.X, koji bi mogao predstavljati osnovu za buduću sportsku verziju električnog hatchbacka ID.3...

Konceptni model imena ID.X bio je današnje iznenađenje direktora Volkswagena Ralfa Brandstattera. U nekoliko fotografija koje su objavljene od strane Volkswagena može se primijetiti znatno dinamičniji karakter, koji naglašavaju fluorescentni zeleni detalji eksterijera i enterijera, kao i monoformna sportska sjedišta sa urezanim ID.X logom. Atraktivno djeluje i novi svjetlosni potpis, kao i veliki dvobojni aluminijumski naplatci koji krase profil vozila. Brandstatter naglašava da serijska varijanta brzog hatchbacka neće izgledati potpuno isto kao i ID.X, ali će veliki broj detalja biti preuzet sa ovog koncepta, koji je imao za cilj da prikaže svestranost MEB platforme. Pored vizualnih detalja, poboljšana je i pogonska jedinica, koja je preuzeta sa ID.4 GTX modela.

 

 


Baterija je dodatno pojačana sa 62 na 82 kWh, a električni motor sa pogonom na sve točkove razvija 334 KS. Nisu objavljene detaljnije informacije o performansama konceptnog automobila, ali su iz Volkswagena naveli da su uspjeli uštediti 200 kg na masi u odnosu na standardne modele. Maksimalan domet takođe nije potvrđen, ali je Brandstatter spomenuo da ubrzanje 0-100 km/h traje 5,3 sekundi i da je koncept opremljen drift modom sa posljednje generacije Golfa R. ID.X potvrđuje Volkswagenove planove o predstavljanju sportske varijante porodičnog hatchbacka ID.3 sa novom skraćenicom GTX rezervisanom za sportske modele pokretane električnim motorima, a pored dinamičnih karakteristika, prikazan je i pogon na sve točkove koji se za sada ne nudi uz ID.3.

Datum objave: 20/05/2021
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook