Naslovna > > Novi motori za Evropljane

Mazda 3 u Ženevi

Novi motori za Evropljane

Od posebnih dodataka koji će na raspolaganju biti kupcima jesu opcija za zagrijavanje sjedišta, automatska svjetla i slično…

Mazda je na sajmu automobila u Ženevi prikazala svoj Mazda 3 hatchback model, koga smo već vidjeli na sajmu automobila u Frankfurtu. Naime, model Mazda 3 za 2014. godinu, prikazuje nam Kodo dizajnerski jezik, koji smo već ranije imali priliku da vidimo na nekim Mazdinim modelima, tačnije kod modela 6 i CX-5.

 

2014 Mazda 3 isporučuje se sa 1.5 litarskim benzinskim motorom, koji razvija 98 KS, i to  za tržište starog kontinenta. Pored navedenog motora, dostupan će biti i 2.0 litarski motor sa 118 KS i 162 KS, u zavisnosti od konfiguracije. Što se dizel motora tiče, on je isti kao onaj što je ponuđen u modelima CX – 5 i Mazda 6, koji razvija 148 KS.

 

Mazda 3 ima mnoštvo posebnih dodataka na koje kupci mogu da se odluče, a na raspolaganju su im opcija za zagrijavanja sjedišta, brisače koji se uključuju čim na vjetrobransko staklo padnu prve kapi kiše, automatska svjetla, i mnogo drugih, korisnih opcija.

Datum objave: 06/03/2014
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook