Naslovna > Vijesti > Novi Pulsar i Nismo glavne zvijezde

Nissanove bogate ponude na sajmu u Parizu

Novi Pulsar i Nismo glavne zvijezde

Ambicija, samopouzdanje i strast tri su glavna obilježja Nissanovog izložbenog prostora na Pariškom sajmu automobila 2014. U centru pažnje je potpuno novi Pulsar, automobil kojim se Nissan vraća u C segment. Dolaskom novog Pulsara, Nissanova ponuda postaje najsnažnija i najpotpunija dosad

Pulsar spaja najveći prostor u unutrašnjosti i praktičnost, te nastavlja s provođenjem Nissanove odluke o uvođenju nove tehnologije u segment. Uz inovacije kao što su sistem za kočenje u nuždi i LED svjetla, Pulsar je opremljen i nagrađivanim sistemima Around View Monitor i Safety Shield, sveobuhvatnim paketom sigurnosnih tehnologija koji obuhvata sistem za otkrivanje pokretnih objekata, još neviđen u toj klasi.U Parizu su izložene sve izvedbe modela Pulsar, među njima i najsnažnija sa 190 KS, koja se ističe jedinstvenim dizajnerskim obilježjima. U skladu s temom performansi je i dramatična dizajnerska studija Pulsar Nismo. Taj koncept pokazuje sportski potencijal Pulsara i kombinuje upečatljiv izgled s brojnim brižljivo konstruisanim Nismo rješenjima za bolje performanse i aerodinamičnost.

 

Predstavljanje novog Pulsara dvanaesta je premijera novog modela u isto toliko mjeseci, što je zaista nevjerovatno dostignuće. Istovremeno, uspješnim početkom prodaje novog električnog monovolumena e-NV200 Nissan potvrđuje vodeći položaj u sektoru vozila bez emisija i predanost dovođenju autonomnih vozila na tržište do 20Na ovogodišnjem Pariškom sajmu, istaknut će se i konstantni razvoj marke Nismo, koja ove godine slavi tridesetu godišnjicu osnivanja. Osim koncepta Pulsar Nismo, Nissan otkriva i potpuno obnovljen 370Z Nismo. Novi model ističe se brojnim konstruktorskim i dizajnerskim novostima koje zajedno donose još oštrije i zabavnije vozačko iskustvo. Još jedan novi Nismov model, koji će sigurno ubrzati puls posjetilaca Pariškog sajma je novi Juke Nismo RS sa 218 KS i brojnim inženjerskim i dizajnerskim rješenjima za još dinamičniju vožnju u odnosu na Juke Nismo.

 

Datum objave: 05/10/2014
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook