Naslovna > Izdvajamo iz sadrzaja > Novi SUV 2014. godine ?

Volkswagen

Novi SUV 2014. godine ?

Iz Volkswagena su poručili da trenutno razmišljaju o prolongiranju predstavljanja tri noviteta a umjesto njih bi radili ubrzano na razvoju malog SUV-a

U narednom periodu iz Volkswagena bi se trebala na tržištu pojaviti tri noviteta: roadster BlueSPort, komercijalna retro izvedba Bulija i cuope Polo koji je najavljen konceptom Italdesign Tex prošle godine. No, kako stvari stoje sve to novitete u Volkswagenu će staviti na „standby“ kako bi  se posvetili razvoju potpuno novog SUV vozila, koje bi se na tržištu trebalo pojaviti 2014. godine.

 

Potvrdio je ovo i jedan od direktora VW-a Ulrich Hackenberg, aludirajući na činjenicu da Nissan uživa sa prodajom Juke-a te da Opel u segmentu malih SUV vozila odnedavno ima Moku, a da će Ford uskoro lansirati EcoSport.  Upravo tim modelima Volkswagen želi konkurisati. Novi automobil bit će razvijen na novoj MQB platformi a bit će opremljen poznatom paletom dizelskih i benzinskih agregata.  Hackenberg je odgovorio i na pitanje o modelu BlueSport:„Taj roadster je spreman za produkciju, ali ako ga pozicioniramo na tržište sada, pogriješili bismo, jer taj model jednostavno u doba ekonomske krize nema svoje kupce. NE želimo ga proizvoditi i neuspješno prodavati. BlueSport će doći na tržište kada se za to stvore uslovi, baš kao i Buli i Polo coupe, za koje također smatramo da nemaju potražnju na uzdrmanom tržištu“.

Datum objave: 03/10/2012
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook