Naslovna > Vijesti > Novi SX-4 u konceptnom izdanju

Suzuki

Novi SX-4 u konceptnom izdanju

Japanski proizvođač u Parizu će predstaviti koncept S-Cross kao najavu druge generacije modela SX-4 koji dolazi sledeće godine...

Šest godina nakon predstavljanja prve generacije Suzukija SX4, brata blizanaca Fiata Sedici, japanski proizvođač je počeo sa pripremama nasljednika. Premijera druge generacije očekuje se tek sledeće godine, ali će na predstojećem sajmu automobila u Parizu koji počinje 29. septembra biti predstavljen konceptni model S-Cross kao najava pravca u kojem ide razvoj novog SX-4. 

 

Predserijski testni modeli druge generacije uveliko krstare Evropom, a sa brojnih strana stižu fotografije maskiranih SX-4 na osnovu koju se mogu razaznati tek poznate konture ovog malog japanskog crossovera. Radikalne promene ne treba očekivati ni po pitanju dizajna, a ni u enterijeru, jer je riječ o jednom od najuspješnijih Suzukijevih modela u novijoj istoriji.

 

Ipak prve špijunske fotografije otkrivaju da bi enterijer trebao ponuditi manje više slična rješenja kao u aktuelnom Swiftu. Za razliku od prve generacije koja je imala brata blizanca u Fiat Sediciju, druga će biti potpuno samostalan model, jer Italijani uveliko rade na razvoju malog crossovera na bazi Fiata 500.

Datum objave: 16/08/2012
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook