Naslovna > Vijesti > Novi VW Polo stiže naredne godine

VW Polo

Novi VW Polo stiže naredne godine

Iz dobro obaviještenih krugova stižu informacije o novoj generaciji VW Pola koja bi se trebala pojaviti u trećem kvartalu iduće godine.

Za koncern VW model Polo je jedan od najznačajnijih. Zbog toga nas ne čudi činjenica što je predstavljanje nove generacije tempirano za Frankfurth Motor Show koji je na programu na jesen iduće godine.

U odnosu na još uvijek aktuelnu generaciju najavljuje se značajno poboljšanje u svim segmentima- od vanjskog i unutrašnjeg dizajna pa sve do kvalitetnijih materijala i još preciznije finalne obrade.

Sve navodi na zaključak da će nova generacija VW Polo iznići na AO izvedbi maksimalno fleksibilne MQB platforme. Međuosovinski razmak od 2.560 mm sasvim je dovoljan za pružanje maksimalnog komfora u okvirima gradske klase automobila.

U skladu sa novim vremenima ponuda motora počet će sa 1.0 litrenim benzincem sa 3 cilindra. Bazna bi verzija trebala imati najmanje 75 KS. Oni sa nešto više vozačkih prohtjeva  moći će birati
motore sa većom radnom zapreminom i turbo punjačima. Na početku prodaje najjača verzija raspolagati će sa 160 KS. Naravno, uz klasične manuelne mjenjače u ponudi su sve popularniji DSG mjenjači sa 7 stepeni prenosa,  

U odnosu na novu tehnologiju i bogatije pakete opreme očekuje se blagi porast cijene koji je u ovom slučaju sasvim opravdan. 

Datum objave: 06/07/2016
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook