Naslovna > Auto moto sport > Odbranjen konstruktorski naslov

Slavlje za BMW

Odbranjen konstruktorski naslov

Zaključno s ovom sezonom BMW M3 je u istoriji DTM takmičenja pobjedio ukupno 51 puta što ga čini najuspješnijim takvim takmičarskim automobilom u svijetu...

Nakon 10 trka, 5 pobjeda, 4 prva mjesta u kvalifikacijama i prikupljenih 369 bodova BMW Motorsport je nakon prošlogodišnjeg trostrukog slavlja (osvojene titule u konkurenciji vozača, momčadi i konstruktora) uspio ponovo osvojiti konstruktorski naslov ispred glavnih konkurenata Audija i Mercedesa. M3 DTM (Deutsche Tourenwagen Masters) se u rukama osmorice vozača pokazao kao najbrži i najizdržljiviji tijekom uzbudljive sezone koja je već tradicionalno završila u njemačkom Hochenheimu.

 

Pobjednik legendarne trke na kišom natopljenoj stazi bio je Timo Glock, bivši vozač Formule 1 koji u DTM prvenstvu nastupa za BMW-ov tim MTEK. Njemu se na pobjedničkom postolju pridružio Bruno Spengler (vozi za BMW Team Schnitzer), a to je uz dobre rezultate ostalih vozača omogućilo BMW-u da u ukupnom poretku ostavi konkurenciju iza sebe.

 

-       Ovo je bio nevjerojatno uzbudljiv kraj još jedne uspješne sezone za BMW – rekao je poslije trke direktor BMW Motorsporta Jens Marquardt – Timo je pokazao da ima jake živce i zasluženo je ostvario svoju prvu pobjedu u debitantskoj sezoni u DTM-u. Nakon prošle godine ciljevi su bili postavljeni vrlo visoko i ovo nije bila laka sezona za BMW Motorsport. Na kraju imamo razloga biti zadovoljni. Osim osvojenog konstruktorskog naslova, drugi smo u konkurenciji momčadi – zaključio je Jens Marquardt.

 

Zaključno s ovom sezonom BMW M3 je u istoriji DTM takmičenja pobjedio ukupno 51 puta što ga čini najuspješnijim takvim takmičarskim automobilom u svijetu. Posljednja pobjeda označila je ujedno i njegovu prenziju jer će ga sljedeće godine na startno-ciljnoj ravnini nasljediti BMW M4 DTM. 

Datum objave: 22/10/2013
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook