Naslovna > Vijesti > Odbrojavanje je počelo

Škoda Superb

Odbrojavanje je počelo

Poslije konceptnog primjerka i prvih skica, konačno imamo priliku vidjeti kako će izgledati budući Škodin model. Očigledno ima elegantniji i sportskiji izgled u odnosu na aktuelni …

Superb je top model u Škodinoj paleti modela. Sa svojim novim dizajnerskim stilom, novim proporcijama, prostranošću, inovativnom tehnologijom, voznim karakteristikama i kvalitetom izrade, ovaj automobil se pozicionirao u sam vrh srednje klase.

 

Bazirana na novom Passatu buduća Škoda Superb donijet će nešto veći međuosovinski razmak i tako će biti prostranija od spomenute osnove. Pogonske motore preuzeće od Passata, među kojima će se naći i 2.0-litreni turbo dizelaš s 240 KS uparen s ručnim ili DSG mjenjačem preko kojih će spomenuta snaga na prednje ili sve točkove. Unutrašnji prostor i veličina prtljažnika, tipični za ŠKODA automobile, su još jednom povećani i postavljaju nova mjerila u svom segmentu. Ugradnjom MQB tehnologije iz Volkswagen grupacije, ŠKODA Superb donosi kvalitet iz vozila visoke klase u srednju klasu vozila. Ovaj automobil nudi najviše u pogledu komfora, informativnosti i veza, sigurnosti, očuvanja okoliša, potrošnje goriva i performansi.

 

Nova ŠKODA Superb će imati svjetsku premijeru sredinom februara 2015. u Pragu. Predstavljanje na sajmu automobila u Ženevi će uslijediti kratko nakon toga, već početkom marta. Uvođenje na tržište je planirano sredinom 2015. ŠKODA Superb je sami vrh ŠKODINE palete od 2001., a do danas je kupcima širom svijeta isporučeno 700.000 primjeraka prve i druge generacije ovog modela.

 

Datum objave: 12/12/2014
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook