Naslovna > Vijesti > Odlični poslovni rezultati

Škodini rekordi

Odlični poslovni rezultati

U prošloj godini Škoda je proizvela i prodala rekordan broj automobila, ali je ostvarila i najbolje poslovne rezultate u svojoj istoriji, zaradivši 680 miliona eura …

Prosječna dnevna zarada ove kompanije je iznosila oko 50 miliona kruna dnevno tj. 1,8 miliona eura neto, pa su tako ukupni prihodi u odnosu na 2013. godinu povećani za 14 odsto. Ovaj gigant zapošljava 28.000 ljudi, ali postoji ideja da se narednih godina otvori još 2.300 novih radnih mjesta, zašta je najviše zaslužan povećan rast prodaje.

 

Put u istoriji Škode proizvodnja i prodaja premašila je milion vozila u jednoj kalendarskoj godini, a najveći rast prodaje je zabilježen u Kini i zapadnoj Europi. Škoda i dalje teži ka tome da dostigne godišnju proizvodnju od 1,5 miliona automobila, ali za razliku od prethodnih godina, sada nema precizan plan za dostizanje tog cilja. Predsjednik upravnog odbora Škode, Winfried Vahland rekao je: "Prelaskom granice od milion prodatih vozila godišnje svrstali smo se među velike proizvođače automobila". Škodinom uspjehu najviše su doprinijeli modeli Octavia koje je prodato 389.000 jedinica i Rapid sa 221.000 prodatih primjeraka. Protekla dva mjeseca ove godine takođe pokazuju da kompanija nastavlja sa rastom.

Datum objave: 19/03/2015
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook