Naslovna > Teme > Ograničena proizvodnja na 8.000 vozila

Lamborghini

Ograničena proizvodnja na 8.000 vozila

Italijanski proizvođač planira naredne godine da ograniči proizvodnju svojih vozila na 8.000, a čak polovinu njih će činiti novi SUV Urus...

Ovo zvučno ime automobilske industrije pomalo se razlikuje od većine proizvođača jer proizvodi znatno skuplje i luksuznije automobile, zbog toga je naravno broj proizvedenih i prodatih vozila na godišnjem nivou nešto manji. Rast prodaje i proizvodnje bi mogao dovesti proizvođače skupocjenih sportskih automobila u situaciju da izgube na ekskluzivnosti koju su sticali decenijama. Da se nešto ovako ne bi desilo, Lamborghini je ograničio godišnju proizvodnju, iako ona proteklih godina bilježi rast.

 


Prvi čovjek ove kompanije, Stefano Domenikali istakao je da će ova odluka stupiti na snagu već naredne godine, kada će sa proizvodnih traka sići najviše 8.000 vozila, dok će čak polovinu činiti model Urus. Inače rekordna brojka od 5.750 proizvedenih vozila pojavila se prošle godine, što je za 51% više u odnosu na 2017. godinu, ovo me je svakako doprinjeo  SUV Urus.

Datum objave: 29/01/2019
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook