Naslovna > Vijesti > Oldskul Strit Rejs Mostar 2019

Mostar

Oldskul Strit Rejs Mostar 2019

Narednog vikenda grad na Neretvi će postati domaćin Međunarodne trke ubrzanja, koja će se održati na pomoćnoj pisti mostarskog aerodroma...

Po četvrti put Mostar će ugostiti najbrže automobile iz zemlje i regiona, a neki od njih se mogu pohvaliti sa više od 1.000 konjskih snaga. Međunarodna trka ubrzanja će se održati 15. i 16. juna, kako ističu njeni organizatori. Ova trka je jedna od najposjećenijih u regionu. a svoje učešće na njoj imaće oko 150 automobila zavidnih performansi.

Trke ubrzanja u disciplini A10 odobrene su od strane Međunarodne automobilističke federacije (FIA) i bodovaće se za prvenstvo Bosne i Hercegovine i Srbije, te prvenstvo Hrvatske, a trke koje se boduju za prvenstvo voze se po klasama PRO RWD (pogon na zadnje točkove), PRO FWD (pogon na prednje točkove), PRO AWD (pogon na sva četiri točka), te PRO DIESEL klasa u kojoj nastupaju svi dizel automobili bez obzira na vrstu pogona, istakli su organizatori Auto-moto kluba Ikstrim. Pored službenog dijela takmičenja, održaće se i trke ubrzanja po sekundarnim klasama u kojim se mogu oprobati svi zainteresirani koji smatraju da imaju brz automobil. Pored toga, u nedjelju će posjetioci moći da prisustvuju "Db Dreg" i "Strit Stajl" , te "Oldtajmer Šou" gdje će imati priliku da vide najsređenije, najglasnije automobile sa Balkana.

Datum objave: 05/06/2019
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook