Naslovna > Vijesti > OPTIMA grupa – nagrade za ostvarene rezultate u izvozu

OPTIMA Grupa

OPTIMA grupa – nagrade za ostvarene rezultate u izvozu

„OPTIMA Grupa“ d.o.o Banja Luka sinoć je na manifestaciji „Izbor najuspješnijih u privredi Republike Srpske za 2017 godinu“ u organizaciji Privredne komore RS, dobila nagradu za ostvarene rezultate u izvozu.

U 2017 godini OPTIMA grupa je ostvarila prihod od izvoza roba u iznosu od 121,336,291 KM.  Kroz segment veleprodaje OPTIMA grupa je u prošloj godini izvezla:

 

 

• 220,000 tona naftnih derivata u zemlje regiona i Evrope. Najtraženiji proizvodi Rafinerije nafte Brod bili su bitumen, dizel  i benzin  Euro 5 standarda.

 

• 5,300 tona maziva pod brendom NESTRO, proizvedenih u „Rafineriji ulja Modriča“ izvezeno je na 14 inostranih tržišta što je povećanje od 44% u odnosu na 2016 godinu. Među najudaljenija tržišta OPTIMA grupa ubraja Vijetnam, Ukrajinu, Rusku Federaciju (Sibir).

 

Plasman proizvoda na brojna evropska i svjetska tržišta, na kojima važe stroga tržišna pravila obezbijedio je kvalitet proizvoda koji prodaje OPTIMA grupa, a koji se proizvode u „Rafineriji nafte Brod“ a.d. i „Rafineriji ulja Modriča“ a.d. Modriča. U kategoriji ostvarenih najviših vrijednosti izvoza nagrađeni su i „Alumina“ iz Zvornika, Rudnik i termoelektrana „Stanari“ ,nagrade je uručio ministar industrije, energetike i rudarstva RS Petar Đokić. Ispred OPTIMA grupe nagradu je primio direktor, Andrej Getinger.

Datum objave: 29/03/2018
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook