Naslovna > Izdvajamo iz sadrzaja > Optimalna ergonomija za svako putovanje

Opel sjedišta s AGR certifikatom

Optimalna ergonomija za svako putovanje

Udobnost AGR sjedišta može se dodatno poboljšati rashladnim sistemom. Osim toga, funkcija memorije posebno je korisna kada se vozači izmjenjuju na dugim relacijama...


Opelova ponuda ergonomskih sjedišta s certifikatom AGR („Aktion Gesunder Rücken” - Kampanja za zdravu kičmu, nezavisno njemačko udruženje koja promoviše istraživanja povezana s prevencijom bolova u leđima) temeljna je i ključni je element pristupa mobilnosti njemačkog proizvođača automobila usmjerenog na kupce. Danas kupci Opela već mogu naručiti ergonomska AGR sjedišta u novoj Opel Astri, Opel Crosslandu i Opel Grandlandu. Međutim, razvoj sjedišta u Opelu stalno traje i sljedeća faza uskoro će biti dostupna u obliku potpuno novih sportskih sjedišta jedinstvenih za Astru GSe i Astru Sports Tourer GSe – certificiranih, naravno, od strane AGR-a. Sjedišta u Opelu ne smiju samo pružati udobnost, već moraju i podupirati leđa putnika tokom cijelog putovanja, a posebno prilikom vožnje na velikim udaljenostima. Zato ne čudi da je inovativna njemačka firma (koja ove godine slavi svoju 160. godišnjicu) prva ponudila sjedišta s naslonom za leđa u segmentu srednje veličine 2003. godine, s prvom oznakom kvaliteta stručnjaka za ergonomiju u AGR-u za Opel Signum.

 

 

 


Nova GSe sportska sjedišta predstavljaju najnovije razvijenu Opelovu tehnologiju zdravog sjedenja. Obložena crnom Alcantara tkaninom, elegantna prednja sjedala u Astri GSe i Astri Sports Tourer GSe imaju posebno visoki gornji dio. Jedinstvena konstrukcija s potpuno integrisanim naslonima za glavu takođe sadrži prepoznatljivu sivu traku toplinski oblikovanu za naslon – visoko precizna tehnologija upotrijebljena po prvi put na automobilu serijske proizvodnje. Takođe jedinstven za GSe je prošiveni uzorak na dnu naslona i na sjedištu, dok prepoznatljivi žuto-crni logo GSe krasi gornji dio naslona sjedišta. Opel već u ponudi ima niz AGR sjedišta na kojima kupci mogu birati između udobnosti ili sportskog položaja. Kako bi se omogućilo vozaču i suvozaču da zauzmu položaj sjedenja koji je udoban i pogodan za leđa za bilo koje putovanje, AGR sjedala nude 10 podešavanja za vozača i šest za suvozača. Bez obzira na položaj, mnoštvo podešavanja – od kojih se mnogima električno upravlja na vozačevom sjedištu – uključuje promjenu ugla, visinu, nagib, nagib naslona, podršku za butine, lumbalnu podršku i nagib sjedišta, kao i grijanje za hladno razdoblje.

Datum objave: 18/10/2022
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook