Naslovna > Automobili > Mini > Countryman > Osvježen i zabavan

Mini Countryman 2021.

Osvježen i zabavan

Nova, osvježena serija zabavnog, malog crossovera za narednu godinu dolazi sa LED svjetlosnim grupama kao standardom i novom instrument tablom...

Izmjene na karoseriji su minimalne, ograničene na prednje svjetlosne grupe, koje sada dolaze sa LED sijalicama, rešetku hladnjaka, nove naplatke i nova zadnja svjetla sa Union Jack (šema britanske zastave) motivom. Blage izmjene dizajna kabine uključuju novu digitalnu instrument tablu sa 5-inčnim displejem koji je ugrađivan na modele Mini John Cooper Works GP i Mini Cooper SE.

 

 

 

Ispod poklopca motora se nalaze iste pogonske jedinice kao na modelu za ovu godinu. Bazna verzija Cooper Countryman zadržava postojeći 1,5-litarski turbo trocolindraš sa 134 KS, dok Cooper S Countryman ima dvolitarski červorocilindarski turbo agregat sa 189 KS. Za podsjećanje, identičan agregat koristi i performantni model John Cooper Works iz kojeg „izvlači“ ukupno 301 KS. Obje varijante, Cooper i Cooper S su dostupne sa Mini-jevim All4 sistemom pogona na sva četiri točka.

 

 

 

 

 

Kupcima zainteresovanim za elektrifikovani Mini, koji ipak ne žele potpuno električno vozilo kao što je Cooper SE, proizvođač nudi hibridni model sa pomalo zbunjujućom oznakom Cooper SE Countryman koji pokreće 1,5-litarski agregat uparen sa elektromotorom i litijum-jonskom baterijom od 7,6 kWh. Autonomija na potpuno električni pogon iznosi oko 30 kilometara.

 

 

 

 

 

Ljubitelji manuelne transmisije će biti razočarani činjenicom da novi dolazi opremljen samo sa automatskim mjenjačima. Sedmostepeni automatski mjenjač sa dvostrukim kvačilom je rezervisan za modele sa pogonom na prednju osovinu Cooper i Cooper S, dok će Cooper SE biti opremljen šestotepenom automatskom transmisijom. Osmostepeni automatski mjenjači su rezervisani za modele sa pogonom na sva četiri točka Cooper, Cooper S i JCW.

 

 

Mini za sada nije objavio cijene modela Countryman za 2021. godinu, iako je najavio njihov dolazak u salone u toku ovog ljeta.

Datum objave: 27/05/2020
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook