Naslovna > Vijesti > Osvježen Land Cruiser
FOTO GALERIJA (8)

Toyota

Osvježen Land Cruiser

Nakon 2007. godine Land Cruiser je prvi put osvježen sa neznatnim estetskim promjenama, ali tehničke promjene su mnogo značajnije

Toyota je objavila prve fotografije i informacije o osvježenom Land Cruiseru, koji je na tržištu predstavljen 2007. godine i od tada nije doživljavao značajnije promjene. Sa ovim osvježenjem za modelsku 2012. godinu Land Cruiser nije pretrpio veće izmjene u vanjskom dijelu i ne razlikuje se mnogo od prethodnika, osim u drugačijem prednjem odbojniku, srednjem grilu i novom obliku svjetala u kojima je sada LED. 

 

No, Toyota nije štedila sa tehničkim osvježavanjem modela, tako je novi Land Cruiser opremljen sa setom kamera koje sliku prikazuju na monitoru  u unutrašnjosti i vozač ima uvid u stanje oko vozila u obimu od 360 stepeni.  Novi model se odlikuje sistemom uz pomoć kojeg vozač podešava trakciju i rad kočnica birajući između pet ponuđenih opcija: kamenje, kamenje i prljavština,  neravnine, blato i pijesak.  Pored ovog, automobil će biti opremljen sistemom za smanjnje ugla skretanja pri niskim brzinama.  Osvježeni Land Cruser će premijeru doživjeti u Japanu opremljen 4,6-litarskim V8 agregatom sa 318 KS i 460 Nm obrtnog momenta, uparen sa šestostepenim sekvencijalnim mjenjačem.  Cijena u Japanu bi trebala biti oko 90 000 KM (prema kursu Jena i Eura).  Nakon predstavljanja u Japanu, osvježeni Land Cruiser se očekuje i u ostalim dijelovima svijeta, a u Europi će premijeru doživjeti na Salonu u Briselu  koji se održava od 12. do 22 januara. 

Datum objave: 28/12/2011
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook