Naslovna > Vijesti > Osvježen MPV Note

Nissan

Osvježen MPV Note

Prilično popoularan Nissanov model u nekim djelovima Europe neće doživjeti novu izvedbu u ovoj godini, stoga su se u kompaniji odlučili da ga osvježe određenim detaljima

Nissanov MPV Note je izuzetno popularno vozilo u svom segmentu, pogotovo u Velikoj Britaniji gdje je od svog predstavljanja 2006. godine prodat u više od 100 000 primjeraka. Tvornica u Sunderlandu je za ovih 6 godina proizvela 427 985 modela Note, što ilustruje kakvu popularnost ovaj model ima. S obzirom da ove godine neće biti zamjene ovog modela novim, u Nissanu su odlučili opremom i estetskim detaljima osvježiti vozilo.

 

Početni paket Acenta opreme dobio je nove 16-inčne alu točkove umjesto dosadašnjih 15-inčnih, a tu su i kromirani detalji na kućištu bočnih retrovizora i oko svjetala za maglu. Unutra su nova sjedišta, dok su automatska klima, automatska svjetla i brisači sa senzorom za kišu u paketu standardne opreme.  Viši nivo opreme nudi stražnje parking senzore, zatamnjena stakla, navigaciju, CD Mp3, priključke za Ipod,AUX i USB kao i Bluetooth.  Kada su u pitanju agregati Note ima istu ponudu kao i do sada: 1,4-litarski i 1,6-litarski benzince i 1,5-litarski dCi. Cijena osvježenog modela Note u Velikoj Britaniji je oko 11 000 Funti. Podsjećamo, Note je dostupan i u BiH (još uvijek ne u ovoj osvježenoj verziji) sa početnom cijenom od oko 22 000 KM. Za detalje predlažemo da pogledate našu bazu novih vozila na bh tržištu. 

Datum objave: 30/01/2012
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook