Naslovna > Vijesti > Osvježena Ibiza

Seat

Osvježena Ibiza

Seat bi osvježenu Ibizu trebao prikazati na Salonu u Ženevi, no evo dva mjeseca prije pojavile su se fotografije i određene informacije o istoj...

Očekivalo se da bi Ibiza trebala doživjeti osvježenje i evo to se desilo. Restilizovani model Seat će zvanično prikazati na Salonu u Ženevi. Promjene nisu velike, a za neke čak možda neće biti ni uočljive, no one su ti. Najveće izmjene pretrpio je prednji dio vozila.  Apsolutnu promjenu su doživjeli prednja maska i odbojnik, a i svjetlosne grupe imaju novi oblik i dnevna LED svjetla .

 

Sa druge strane, stražnji dio vozila je samo suptilno promjenjen, što se moći reći i za unutrašnjost, ako izuzmemo promjenu insturument table i nekih opcionalnih boja. Iz Seata tvrde da je na ovaj redizajn uveliko uticao dizajn konceptnih modela IBX  i IBE.  Što se tiče motora, redizajniranu Ibizu će pogoniti 1,2-litarski TSI snage od 60 i 105 KS, a tu će biti i 1,4-litasrski TSI sa 150 KS koji je u stanju ovaj autmobil do 100 km/h dovesti za 7,8 sekundi uz maksimalnu brzinu od 212 km/h.  Osvježena Ibiza će imati i dizelske agregate  i to : E-ECOMOTIVE 1,2 litra sa 75 KS i 2,0-litarski TDI agregat sa 143 KS.

 

Datum objave: 13/01/2012
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook