Naslovna > Vijesti > Otvoren novi salon i predstavljeni novi brandovi
FOTO GALERIJA (9)

IAM d.o.o

Otvoren novi salon i predstavljeni novi brandovi

Pored toga što zastupa korejsku marku SsangYong na tržištu BiH, firma IAM je preuzela zastupništvo za brandove Fiat,Lancia,Alfa Romeo i Fiat Professional

Početak ove godine za firmu IAM obilježen je značajnim događajima. Pored toga što je zastupnik korejske marke SsangYong na našem tržištu, IAM je preuzeo i zastupništvo za brandove Fiat, Lancia, Alfa Romeo i Fiat Professional. Do ovog koraka je došlo nakon saradnje i potpisivanja ugovora sa dosadašnjim zastupnikom italijanske marke, preduzećem Autocommerce.

 

Odmah po preuzimanju pomenutih brandova, u kompaniji IAM su načinili plan prodaje za ovu godinu koji je, kako kažu realan.  „Zajedno sa Autocommercom smo napravili plan prodaje za ovu godinu. Plan je realan i ostvarljiv a on podrazumjeva prodaju 75 jedinica Fiat, Alfa Romeo, Lancia i Fiat Professional modela. Pored toga, nećemo zapostaviti SsangYong za kojeg imamo plan prodaje u ovoj godini od 35 jedinica.“ – rekao je Mirsad Mrdić direktor kompanije IAM d.o.o.

 


U ovim planovima će kompaniji pomoći novi modeli koji se očekuju na tržištu u ovoj godini. Tu su novi Korando, biće osvježen Rexton, a nakon njega na tržište dolazi i potpuno novi Kyron. Krajem godine očekuje se i Actyon Sport pickup. Pored toga što zastupa nove brandove, IAM će od sada poslovati na novoj lokaciji. Sarajevsko naselje Rajlovac, zamijenili su atraktivnom lokacijom na adresi Trg Solidarnosti 2 u naselju Alipašino polje.

Datum objave: 28/01/2012
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook