Naslovna > Pininfarina > H600 Hybrid Kinetic > Pininfarina H600 Hybrid Kinetic

Pininfarina

Pininfarina H600 Hybrid Kinetic

Dizajnerski studio Pininfarina na Ženeva Motor Showu će izložiti nekoliko modela koje su projektovali po narudžbi...

Jedan od modela naručio je bivši vozač Formule 1 Emerson Fitipaldi te je po njemu automobil dobio oznaku Fitipaldi EF7. Drugi model naručio je investitor Hybrid Kinetic Gropu sa sjedištem uz Hong Kongu. U svijetu autoindustrije relativno nova kompanija ima za cilj: razvoj, proizvodnju i marketing vezan za energetski efikasna vozila i njihovih pojedinačnih komponenti.

 


U ovom trenutku ni Pininfarina kao realizator narudžbe ni HKG kao investitor ne otkrivaju pojedinosti ni one vezane za dizajn kao ni one u kojima se pominje tehnologija.
Jedino je što se sa sigurnošću zna limuzinski oblik karoserije te da će unutrašnjost biti ugodna i bogato opremljena. Pogon će biti jedan od ''alternativnih'', ma šta to značilo. Ipak ne treba biti pretjerano vidovit pa zaključiti da će se raditi o EV vozilu visokih performansi.
Zahvaljujući prvenstveno kineskim ivestitorima sudio Pininfarina doživljava drugu mladost. Naime, nije nikakva tajna da je Pininfarina posljednjih 3-4 godine prolazio kroz teško razdoblje kojem je, izgleda, došao kraj...

 

Datum objave: 08/02/2017
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook