Naslovna > Auto moto sport > Pobjeda i četvrta uzastopna titula!

Formula 1 – VN Indije

Pobjeda i četvrta uzastopna titula!

Sebastian Vettel još jednom je pokazao svoju dominantnost na stazi, osvojivši četvrtu uzastopnu titulu...

Njemac Sebastian Vettel, još jednom je pokazao ko je najbolji vozač u Formuli 1. Mladi Njemac u timu Red Bull – a pobjedio je u trci za Veliku nagradu Indije, što mu je bilo sasim dovoljno da osvoji i četvrtu, uzastopnu titulu prvaka Formule 1 u kategoriji vozača.

 

Vozač Red Bulla uspio je da pobjedi uprkos problemima koji su ga pretili od starta trke, jer je već u prvim krugovima morao da ode u box da zamijeni pneumatike. Međutim, mladog Njemca to nije pokolebalo, pa je vrlo brzo uspio da vrati svoje vodeće mjesto, prestigavši svog timskog kolegu, Australijanca Mark Webbera.

 

Nažalost, Webber nije imao sreće na ovoj trci, pa je zbog problema sa alternatorom morao da okonča trku bez plasmana. Ova situacija je izazvala manju paniku u timu Red Bulla, jer se isto to moglo dogoditi i Vettelu, koji je , kako kaže bio spreman i svjestan toga.

 

Međutim, na veliku sreću Vettela, ali i svih u timu Red Bulla, ovo se nije dogodilo. Trka u Inidji završena je kao i mnoge druge trke koje su završene ove sezone – sa Sebastian Vettelom na prvoj poziciji. Drugi je bio Nico Rosberg iz Mercedes – AMG tima, dok je treće mjesto pripalo Romain Grosjeanu iz Lotusa, koji je u zadnjim krugovima pretekao svog timskog kolegu, Kimi Raikkonena.

 

Podsjetimo, Vettelu je statistički trebalo peto mjesto na Velikoj nagradi Indije kako bi sebi osigurao četvrti, uzastopni naslov u “letećem cirkusu”. Međutim, uprkos tome, on je odlučio da ništa ne prepusti slučaju, te da šesto uzastopnom ponudom potvrdi da je najbolji vozač današnjice u Formuli 1.

 

Jedini koji je bodovno prije ove trke mogao da sustigne Vettela, bio je Španac Fernando Alonso iz Ferarrija, ali to mu nije nikako pošlo za rukom. Čak će poželjeti da ovu trku što prije zaboravi, jer je završio tek na 12. mjesu, što znači da nije osvojio ni bod.

 

Vettel je još jednom na najbolji način predstavio svoj tim, a svim ostalim vozačima je pokazao da je još uvijek najbolji vozač današnjce. 

Datum objave: 27/10/2013
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook