Naslovna > Vijesti > Počela "električna odiseja"

Citroen

Počela "električna odiseja"

Citroen prati novi tehnološki i ljudski izazov: prvi put oko svijeta u serijskom električnom automobilu. Ukratko: 25 000 km, 8 mjeseci, 17 zemalja, više od 300 punjenja i toliko susreta sa mještanima kako bi od njih posudili struju!

Nakon više od 15 mjeseci priprema, Antonin Guy i Xavier Degon, okruženi najbližima, raznim partnerima projekta i brojnim novinarima, krenuli su na Električnu Odiseju u subotu, 11. veljače, 2012. s Trga Kleber u Strasbourgu.Nicole Ithier, regionalna direktorica marke CITROËN, predala im je ključeve CITROËN C-ZERO!

 

Poželjela je sretan put ovoj dvojici mladih inženjera te se prisjetila Žute ekspedicije prije 80 godina    ( 12. veljače 1932.) i podsjetila kako je duh odvažnosti i avanture u genima Marke.Na putu oko svijeta, ova dva pustolova nastojat će promicati korištenje električnih vozila u široj javnosti. Prve zemlje kroz koje će proći Električna Odiseja bit će Belgija i Nizozemska, iz kojih su se brojni kandidati 'Punjači' prijavili kako bi ponudili struju na internet stranici www.electric-odyssey.com. Putem svoje Facebook ® stranice (www.facebook.com/Citroen), CITROËN će prenositi svojim obožavateljima najznačajnije trenutke ove neobične avanture

Datum objave: 18/02/2012
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook