Naslovna > Počeo 88. Sajam automobila u Ženevi

Geneva Motor Show 06.-18. mart 2018

Počeo 88. Sajam automobila u Ženevi

Mnogi kažu da je ovo najveći i najpoznatiji sajam automobila na svijetu, pa se zbog toga proizvođači trude da svoje najbitnije proizvode prikažu baš na ovom događaju.

Često smo svjedoci otkrivanja revolucionarnih tehnologija i modela iz automobilske industrije pa je Geneva Motor Show prava poslastica za ljubitelje automobila, stručnjake i publiku. Ove godine nas čeka mnoštvo premijera ali i jedna novina a to je da više neće biti oskudno odjevenih djevojaka pored automobila. Svejedno, oči publike ovog marta biće uprte u sjajne automobile i koncepte koje su u Ženevu donijeli proizvođači. Neke kompanije poput Tesle su iz nekih svojih razloga riješili da preskoče ovaj događaj, dok će velika većina ipak biti prisutna. Čekaju nas noviteti i koncepti proizvođača Audi, Aston Martin, Honda, Hyundai, Jaguar, Jeep, Kia, Volkswagen, Toyota i mnogih drugih.

 

Geneva Motor Show će prva dva dana, počev od danas, biti otvoren samo za predstavnike medija, a publika će moći posjetiti izložbu od 08.03 i pogledati modele više od 180 izlagača sve do 18. 03. Koliko je veliki i opširan ovaj događaj govori podatak o najavljenih 110 noviteta iz automobilske industrije...

Datum objave: 06/03/2018
Komentarišite ovaj članak

Petrol Jun

Auto Shop Magazin

 



 

Facebook