Naslovna > Vijesti > Počeo Sajam automobila (NAIAS)

Detroit

Počeo Sajam automobila (NAIAS)

Svoja vrata danas je i zvanično otvorio sjevernoamerički međunarodni sajam automobila, u Detroitu, koji će trajati sve do 27.januara...

Jedan od najvažnijih događaja u autoindustriji na svijetu već se tradicionalno održava početkom svake godine. Kao što je to i do sad bio slučaj, na ovom sajmu će se naći veliki broj automobila, a neki od njih će baš ovde imati svoju svjetsku premijeru. Između ostalog imaćemo priliku konačno da vidimo dugo najvaljivani model Toyota Supra, ali i veliki broj drugih atraktivnih modela, poput redizajniranog VW Passata, Ford Mustang Shelby GT 500 i mnogih drugih, ali među njima ovaj put neće biti neki njemački brednovi poput Audija, BMW-a i Mercedesa.

 


Inače ovo je posljednji put da se ovaj sajam održava početkom januara. Zbog manjeg interesovanja, organizatori su odlučiti za narednu godinu, datum sljedećeg pomjeriti za 6 mjeseci, tako da nove premijere u Detroitu možemo očekivati tokom juna mjeseca 2020. godine, dok že Sajam automobila u Beču u budućnosti biti jedan od većih na početku godine. Redovno ćemo pratiti dešavanja u Detroitu, sve aktuelnosti možete čitati na našem sajtu i facebook stranici narednih dana.

Datum objave: 14/01/2019
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook