Naslovna > Vijesti > Pola miliona vozia za pola godine

Škoda

Pola miliona vozia za pola godine

Da se ofanziva u novitetima Škode isplati potvrđuju prodajni rezultati ovog proizvođača za prvih šest mjeseci ove godine po kojima je Škoda prodala skoro pola miliona vozila

I dok svi govore o krizi, recesiji, nestašicama, padu proizvodnje, otpuštanju radnika i sličnim negativnostima iz Škode stiže vijest da je ta kompanija za prvih šest mjeseci ove godine prodala gotovo pola miliona vozila.

 

Naime, kompanija iz Mlade Boleslav je, zaključno sa junom, u 2012. prodala ukupno 493,000 vozila širom svijeta, a kakvom se uspjehu radi imajući u vidu pomenutu krizu, govori podatak da ova brojka predstavlja povećanje od 8.4 odsto u odnosu na isti period prošle godine. Veća prodaja Škodi je donijela i veći prihod koji je u prvih šest mjeseci ove godine porastao za 6.6 odsto na 5.7 milijardi eura, dok je operativni profit porastao za 9 odsto na 449 miliona evra. Ukupna sredstva uložena u razvoj novih proizvoda su sa 80 miliona eura u prvoj polovini 2011, porasla na 217 miliona, a to ne uključuju kapitalne projekte. Do kraja godine Škoda će pokušati ostati na ovom kursu, a tome će doprinijeti i potpuno novi model Rapid, koji spada u segment kompaktnih automobila, koji donosi najviše profita svim proizvođačima. 

Datum objave: 28/07/2012
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook