Naslovna > Polovni automobili > Lamborghini > Huracan > Posljednji model s motorom s unutrašnjim sagorijevanjem stiže u decembru

Huracan Sterrato

Posljednji model s motorom s unutrašnjim sagorijevanjem stiže u decembru

Kada stigne za nekoliko nedjelja, Huracan Sterrato će oživjeti duh koncepta Parcour baziranog na Gallardu koji je Italdesign predstavio prije skoro deceniju kao SUV superautomobil...

Predstavljan pod kamuflažom u nekoliko navrata, off road Huracan konačno dolazi. U saopštenju za javnost o Lamborghinijevim najboljim rezultatima u trećem kvartalu je vijest o skorom dolasku superautomobila. Sterrato se najavljuje kao "verzija za sve terene" i premijerno će biti prikazan u Art Basel-u u Majamiju koji će se održati od 1. do 3. decembra. Nejasno je da li je debi na internetu planiran za kraj ovog mjeseca ili će se sačekati do umjetničke izložbe u Miami Beachu.

 

 

 


Huracan Sterrato je zanimljiv iz nekoliko razloga - ne samo da je to avanturistička verzija superautomobila sa V10 agregatom sa prirodnim usisavanjem, već je to i posljednji Lamborghinijev model koji ima motor s unutrašnjim sagorijevanjem. Od 2022. svako novo vozilo koje će nositi „bijesnog bika“ će biti u određenoj mjeri elektrifikovano, sve dok se u drugoj polovini decenije ne pojavi potpuni EV na tržištu.

 


Brend iz Sant'Agata Bolognese tek treba da potvrdi da će finale Huracana ići pod imenom "Sterrato", ali to ima smisla s obzirom da je koncept predstavljen početkom juna 2019. nosio ovu pločicu. Dolazeći prije modela 911 Safari / Dakar iz sestrinske marke Porsche, ovaj superautomobil će vjerovatno doći isključivo kao kupe sa standardnim pogonom na sve točkove.

 


Istoimeni koncept je bio 47 milimetara viši zahvaljujući prerađenom vješanju. Takođe je imao proširene tragove točkova za 30 mm na obje osovine, dok su prilazni i izlazni uglovi poboljšani za 1 odnosno 6,5 odsto.

Datum objave: 07/11/2022
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook