Naslovna > Vijesti > Postaje hibrid

Nissan 370Z

Postaje hibrid

Već imamao nekoliko poznatih informacija o novoj generaciji Nissana 370Z, ali postoje i neke novine koje se tiču hibridnog sklopa ...

Ispod poklopca Nissanovog sportaša naći će se hibridni sklop čija će osnova biti četverocilindrični benzinac čije temelje će postaviti Mercedes. Naime, nasljednik Nissana 370Z uz klasični 3.0-litarski V6 motor pokretat će i hibridni sklop. Oba ova motora biće uzeta od Mercedesa, a onaj namijenjen hibridnoj varijanti navodno će biti 2.0-litrski četverocilindraš. Elektromotor će biti uparen sa  dvolitarskog motorom koji će se nalaziti između njega i sedmostepenog automatskog mjenjača.

 


Ova konfiguracija trebala bi novom Nissanovom sportašu donijeti 250 KS i 350 Nm okretnog momenta. Ova snaga je primijetno manja od one s koju 370Z trenutno ima. Prednost ovog hibrida, koja bi se trebala svidjeti kupcima, ogleda se u potrošnji koja iznosi svega 5 litara. Planirano je da se novi Nissan Z prvo predstavi kao kabriolet i to s targa krovom koji bi trebao upečatljivo smanjiti troškove njegovog razvoja.

Datum objave: 12/12/2014
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook