Naslovna > Vijesti > Potvrđen početak proizvodnje Toyota i-Road kocnepta

Zvanično i konačno

Potvrđen početak proizvodnje Toyota i-Road kocnepta

Riječ je o koncpetu koji je prvi put predstavljen u martu ove godine, na sajmu automobila u Ženevi, ali malo činjenica je ukazivalo na to da će se sa proizvodnjom ovog modela zaista početi u skorije vrijeme...

Toyota je konačno najavila početak proizvodnje svog i-Road koncpeta, iako je ovo konceptno vozilo na električni pogon sa tri točka trebalo na tržištu da se pojavi tek naredne godine. Ili su nam bar nagađanja tako govorila.

 

Prisjetimo se, ovaj koncept je prvi put predstavljen tokom održavanja sajma automobila u Ženevi, još u martu mjesecu ove godine. Međutim, kako su stvari tada stajale, malo toga je ukazivalo na to da će japanski proizvođač ikad početi da proizvodi.

 

Međutim, sada je i zvanično potvrđeno da ovo vozilo kreće u proizvodnju. Naime, Toyota i-Road odlikuje 2350 mm dužine, 850 mm širine i 1445 mm visine. Ona će da bude direktan protivnik Renaultovom Twizy modelu.

 

Za pokretanje ovog koncpeta zadužena su dva elektromotora, koja će da budu uparena sa litijum-jonskom baterijom. Iz ove kompanije navode kako će jednim punjenjem ovo vozilo moći da pređe i do 50 kilometara. Međutim, neke druge, konkretnije informacije o konačnoj proizvodnoj verziji zasada su nepoznate.  

Datum objave: 10/10/2013
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook