Naslovna > Izdvajamo iz sadrzaja > Potvrđeno održavanje sajma automobila

Ženeva

Potvrđeno održavanje sajma automobila

Jedan od najvećih događaja u automobilskoj industriji auto-salon u Ženevi, održaće se od 19. od 27. februara. 2022. godine, nakon pauze prouzrokovane pandemijom virusa...

Veoma je jasno da je globalna pandemija COVID virusa uveliko uticala na svijet automobilizma, i da utiče i danas, međutim malo je segmenata iz ove sfere pretrpilo štetu kao sajmovi automobila. U proteklih 18 mjeseci gotovo svi događaji ovog tipa su otkazani, ili jakim mjerama svedeni na minimum svojih kapaciteta. Jedan od najboljih primjera je možda i najpoznatiji auto-salon na svijetu, koji se održava početkom godine u Ženevi. Tako je posljednji put ovaj događaj održan 2019. godine, u punom sjaju, da bi 2020. godine bio otkazan u posljednji trenutak, sa čime se veliki broj izlagača, i posjetitelja nije složio.

 

 

 

 

 

U istom svjetlu otkazano je i ovogodišnje dešavanje, tako da su svi zainteresovani ljubitelji ostali razočarani. Konačno javnost je sada dočekala nekoliko lijepih vijesti, u vidu potvrde organizatora da će se sajam u Ženevi za sezonu 2022. godinu održati u periodu od 19. do 27. februara. Međutim, ovaj događaj neće biti ni blizu prestižnom izdanju od prije dvije godine. Vlasti u Švicarskoj odobrile su održavanje sajma, ali uz poštovanje strogih mjera, kako bi se uspjela održati distanca, kao prevencija širenja virusa.  Ove mjere ići će u pravcu regulisanja sljedećih segmenata, pa će tako broj izlagača biti ograničen na samo 60, dok 2019. godine, ovaj broj iznosio oko 160, dalje je smanjena i površina na kojoj će biti održan ovaj sajam, tako će umjesto nekadašnjih 106.000 kvadratnih metara, sada će biti dostupno samo 30.000. Na kraju biće regulisan i maksimalni broj posjetilaca po danu, što znači da će na sajmu moći da bude najviše 30.000 ljudi u isto vrijeme, daleko manje od prethodnih sajmova. Za sada nije poznato ko je od proizvođača učestvovati na sajmu niti koje projekte iće izlagati. A kako izgleda jedan događaj ovog tipa u današnje vrijeme izlaska iz COVID krize, najbolje je pokazao nedavno održani IAA Mobility sajam automobila u Minhenu, sa svojim blijedim izdanjem.

 

Datum objave: 01/10/2021
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook