Naslovna > Automobili > Peugeot > 308 > Poznati finalisti

Evropski automobil godine 2014.

Poznati finalisti

Novinari iz Holandije, Njemačke, Francuske, Italije, Velike Britanije, Švedske i Španije listu kandidata za najbolji automobil godine smanjili su na sedam finalista...

BMW i3, Citroen C4 Picasso, Mazda 3, Mercedes – Benz S klasa, Peugeot 308, Škoda Octavia i Telsa model! To je sedam automobila koji su prema izboru automobilskh novinara iz nekoliko zemalja Evrope, ušli u uži izbor za automobil godine. Svi oni će još jednom proći detaljne testove novinara sredinom februara mjeseca, a nakon toga će biti donesen i konačan sud : ko je zaslužio da bude proglašen za najbolji Evropski automobil godine. Automobil koji će da osvoji ovu laksavu titulu biće proglašen na nadolazećem sajmu automobila u Ženevi.

 

Na listi je na početku bilo trideset kandidata, a novinari su sad to smanjili na sedam. Na titulu svakako cilja Peugeot 308, koji je već ranije odnio nekoliko takvih naslova, a najveći konkurent mu je svakako nova Mazda 3. Svakako, ne treba da zanimerimo i novu Škodu Octaviju, koja ima odlične šanse za vrhunski rezultat. Međutim, oni koji imaju male šanse za ovu laskavu titulu su Mercedesova S klasa, te električni BMW i3. 

Datum objave: 20/12/2013
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook